Toimintasuunnitelma

Yleistä

Jäsenistön tarpeet ja toiveet sekä Reumaliiton asettamat velvoitteet tulee pyrkiä täyttämään. Edunvalvonta kuuluu myös tehtäviimme sekä yhteydenpito päättäjiin. Jäsenistön aktiivisella osallistumisella yhdistyksen toimintaan luodaan edellytykset toimintasuunnitelman toteuttamiseksi parhaalla mahdollisella tavalla.

Tavoitteemme

-Lisätä ymmärrystä reuma- ja muista tuki- ja liikuntaelinsairauksista ja uusista hoitomahdollisuuksista.
-Reumasairaat saavat parasta mahdollista hoitoa ja kuntoutusta lääketieteellisin perustein
-Tukea ja kannustaa terveysliikuntaan työ- ja toimintakyvyn ylläpitämikseksi
-Edistää reumasairauksien hoitoon liittyvien tahojen yhteistyötä
-Tuottaa iloa ja virkistystä jäsenistöllemme

Yhdistyksen toimitila

Yhdistyksen toimisto Apilakulma sijaitsee Keskusasemalla, Koskikatu 1, 55120 Imatra. Toimisto on auki arkisin tiistaita lukuun ottamatta. Aukioloajat 9:00 - 15:00. Toimistolla työskentelee työllistetty toimistotyöntekijä/Apilakulman emäntä. Hän hoitaa yhdistyksen juoksevia asioita, ideoi vertaistuki- ja virkistystoimintaa, sekä auttaa jäsenistöä erilaisissa ongelmissa, esim. älypuhelimien käytössä. Toimiston puh. 050-4432822

Kerhotoiminta

Kerho kokoontuu maanantaisin klo 13:00. Ohjelmassa jumppaa, vierailijoita eri aloilta, yhteislaulua, lukemista, keskustelua, kahvittelua, arpajaisia ym. toimintaa. Keskiviikkoisin lauletaan.Torstaisin tarjotaan apua ja vertaistukea, vapaamuotoista rupattelua, käsitöitä, askartelua, yhdessä olemista, ym. Diabeteslaiset ovat mukana ja toivotaan muidenkin yhdistysten liittyvän joukkoomme.

Virkistys ja toiminta

Vuoden aikana järjestetään erilaisia huvi- ja virkistystilaisuuksia, sokkoretkiä, teatterimatkoja ja pikkujoulut jäsenistön toiveiden mukaisesti.

Liikunta

Liikuntaan satsaaminen on kuin kukkaroon säästäminen. Se koituu aina meidän parhaaksemme, kunhan vain liikutamme itseämme. Vaikka vähänkin. Kehitetään erilaisia liikkumisen muotoja tarpeittemme mukaisesti.

Kesäajan toiminta

Keväällä siirrymme taas Reumamajalle, kauniin Nurmijärven rannalle. Virkistäydytään saunoen, uiden, yhdessä ollen ja nauttien luonnon rauhasta. Pidetään avajaiset ja lopettajaiset ja pari liikuntapäivää. Erilaiset ryhmät ja vierailijat ovat tervetulleita vieraaksemme.

Varainhankinta

Yhdistyksen jäsenmaksu on 25€/vuosi. Jäsenmaksun voi maksaa toimistolle. Kannatusjäsenmaksu on 30€/vuosi. Varoja keräämme lisäksi osallistumalla erilaisiin myyjäisiin ja tapahtumiin, sekä toimistolla kahvi-, myyjäis- ja arpatuotoilla. Toimistolla on myynnissä reumatarvikkeita, kirpparitavaroita ja Donna-Taponero tuotteita. Kehitellään muita mahdollisia myyntituotteita. Vuonna 2019 osallistutaan Pieni-ele keräykseen, Imatran Reumayhdistyksen toimiessa pääjärjestäjänä.

Tiedottaminen

Tapahtumat ja yleiset kokoukset ilmoitetaan Uutisvuoksen seurapalstalla. Meillä on kotisivut osoitteessa imatranreuma.reumaliitto.fi. Sieltä löytyy tietoa meistä, reumasta ja tapahtumista.